Op zondag 16 december 1979 kwamen enkele enthousiaste, Brabantse musici bijeen met het doel een dansorkest te formeren. Als locatie voor de repetities, viel de keuze op het dorp Rijen ( vanwege de centrale ligging). Besloten wordt tot het oprichten van een vereniging met de naam 'Standard Sound Spots'.

In de loop der tijd werd het accent van de muziek verlegd van populaire dans muziek naar en jazz bigband repertoire. De naam wordt dan ook gewijzigd in: 'Power Swing Bigband'.

De leiding is lang in handen geweest van Adjan Emmen.
Wij vermelden met plezier een link naar zijn website .
De samenstelling van de groep musici was (en is nog altijd) van grote variëteit wat betreft achtergrond en ervaring. Ondanks de onvermijdelijke personele wisselingen slaagt men er in de band goed bezet te houden.

repetitie De Power Swing Bigband is een traditionele Bigband en bestaat uit zo'n 20 leden en is een volledig orkest met contrabas en een vaste vocaliste.

Naast de bekende bigbandmuziek met nummers van onder andere Count Basie, Sammy's Nestico, Duke Ellington en George Gershwin, schuwt men minder befaamde of moderne stukken niet. Een belangrijk aspect vormt het improviseren of soleren door elke muzikant die zich wil profileren.

De Power Swing Bigband staat onder leiding van Rumon Hagenaars (Stud. Conservatorium Rotterdam)

De Power Swing Bigband heeft de afgelopen jaren gerepeteerd in Rijen maar heeft nu haar zetel weer gevonden in Oosterhout.